Home » VRIENDEN-programma

Training VRIENDEN


Angst en depressie komen helaas veel voor bij kinderen. Maar liefst 25,7% van de 8-jarigen heeft een angststoornis. Preventie is daarom van groot belang. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het VRIENDEN-programma het zelfvertrouwen stimuleert, de emotionele veerkracht vergroot en probleemoplossende vaardigheden versterkt.

Haarlem en omstreken

Ik begeleid jouw zoon of dochter van 8 tot 12 jaar met veel plezier om zich weer dapper en zelfverzekerd te voelen. Ik geef individuele preventietrainingen in de omgeving van Haarlem. Dit doe ik het liefste gewoon aan de keukentafel, waar iedereen zich thuisvoelt. 

VRIENDEN-programma

BOEST zet VRIENDEN nadrukkelijk in als preventief programma, uitsluitend geschikt voor kinderen met lichte klachten van spanning en somberheid. De jongere leert vaardigheden aan om op een effectieve manier om te gaan met uitdagende situaties. Dit gebeurt aan de hand van opdrachten, spel, tekening, verhalen en ontspanningsoefeningen. De training bestaat uit 8 sessies van 45 minuten, een oudersessie van 1 uur en een beknopt evaluatieverslag na afloop.

Meer informatie

Neem voor toelichting over deze cursus of een persoonlijke afspraak contact met mij op. In overleg is er een training mogelijk voor de kleuter- of puberleeftijd.