Home » VRIENDEN-programma

Training VRIENDEN


Het percentage kinderen met een angststoornis is helaas erg hoog. Preventie is daarom van groot belang! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het VRIENDEN-programma het zelfvertrouwen stimuleert, de emotionele veerkracht vergroot en probleemoplossende vaardigheden versterkt. Hierdoor vermindert de angst en het risico op depressie tijdens de adolescentie.

Haarlem en omstreken

Ik begeleid jouw zoon of dochter van 5 t/m 12 jaar met veel plezier om zich weer dapper en zelfverzekerd te voelen. Ik geef individuele preventietrainingen in de omgeving van Haarlem. Dit doe ik het liefste gewoon aan de keukentafel, waar iedereen zich thuisvoelt. 

VRIENDEN-programma

BOEST zet VRIENDEN nadrukkelijk in als preventief programma, geschikt voor kinderen met lichte klachten van spanning en somberheid. Hij of zij leert vaardigheden aan om op een effectieve manier om te gaan met uitdagende situaties. Dit gebeurt aan de hand van leuke opdrachten, spel, tekening, verhalen en ontspanning. De training bestaat uit 8 sessies van 45 minuten, een oudersessie van 1 uur, thuisoefeningen voor het gezin en een beknopt evaluatieverslag na afloop.

Meer informatie

Er is een versie voor kleuters (5 t/m 7 jaar) en voor kinderen (8 t/m 12 jaar). Neem voor vragen of een gratis intakegesprek contact met mij op.