Home » Faalangstreductietraining

Online training Lefgasten


In deze tijd waarin veel van kinderen wordt verwacht, ligt faalangst op de loer. Het kan schoolresultaten en -plezier sterk verminderen, leiden tot frustratie en vervolgens tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Tijdig aanpakken is zinvol, omdat prestaties op school vaak niet matchen met de werkelijke capaciteit.

Regio Haarlem

Ik ondersteun jouw zoon of dochter van tien tot en met twaalf jaar met veel enthousiasme (en humor) om weer blij, met motivatie en zelfvertrouwen aan de slag te gaan. Ik geef normaal gesproken individuele faalangstreductietrainingen in de regio Haarlem. Op een plek waar het kind zich veilig voelt; thuis, op school of in de bieb. In coronatijd begeleid ik echter uitsluitend online op woensdagmiddag.

Methode Lefgasten

In mijn cursussen gebruik ik de evidence-based methode Lefgasten en het bijbehorende theorie- en werkboek. De heldere uitleg, eenvoudige tekenopdrachten en praktijkvragen zorgen voor (zelf)inzicht. Samen met de ontspanningsoefeningen leidt dit vaak tot snel herstel. Het boek biedt herkenning en motivatie; er is iets aan faalangst te doen! Als ouder of verzorger lees je mee en krijg je handige tips. 

Meer informatie

Naast de basiscursus van zes lesuren is het ook mogelijk om de online training Eerste hulp bij faalangst te volgen. In twee uur tijd leert jouw kind alle ins en outs over faalangst, de black-out en helpende gedachten. Neem voor meer informatie gerust contact met mij op, dan kijken we wat ik voor jullie kan betekenen.