Home » Naar buiten met BOEST

Naar buiten met BOEST

Gepubliceerd op 8 juni 2018 11:43

Al jaren stond het op mijn verlanglijstje: runningtherapie geven aan kinderen met psychische klachten. Een val op mijn rug gooide roet in het eten. Veel trainingsuren en geduld hebben mij echter ver gebracht en ik bleek juíst de ideale kandidaat voor de opleiding tot Runningtherapeut. Ik weet immers zelf hoe het is om met een lage belastbaarheid stap-voor-stap weer in beweging te komen. 

Wat is het eigenlijk precies?

Runningtherapie is therapeutisch hardlopen en wordt preventief en als aanvullende behandelvorm ingezet bij kinderen met psychische klachten, vaak naast medicatie en/of psychotherapie. De term is wellicht wat verwarrend. Het woord ‘running’ wekt de associatie met hardloopwedstrijden, terwijl ‘therapie’ doet vermoeden dat het om een verbale manier van behandelen gaat. Dat is niet helemaal waar. Het lopen voer je op lage intensiteit uit en gespreksvoering voert niet de boventoon.

Voor wie is het geschikt?

Na de zomer start ik met leuke buitentrainingen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar uit regio Haarlem die somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest zijn. Door (rustig) in beweging te komen, verminderen klachten van het overbelaste brein en verbetert de concentratie. Natuurlijk heeft het fysiek ook voordelen: je kind slaapt beter, voelt zich fitter en krijgt meer energie. Ervaring met hardlopen en een goede conditie zijn absoluut niet nodig, veel zin hebben uiteraard wel!

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de cursusinhoud, startdata en mogelijke vergoedingen door de zorgverzekeraar? Of wil je als kinder(fysio)therapeut, psycholoog of huisarts uit Haarlem en omstreken met BOEST kindertrainingen samenwerken of naar mij doorverwijzen? Stuur een berichtje naar diane@boestkindertrainingen.nl en houd deze website scherp in de gaten voor meer informatie.


«   »