Home » Nieuw: VRIENDEN-training voor kleuters

Nieuw: VRIENDEN-training voor kleuters

Gepubliceerd op 1 december 2017 09:25

Vanaf nu biedt BOEST ook de training Fijn Vrienden aan. Goed nieuws voor ouders met kinderen van 4 tot en met 7 jaar die steeds wat banger worden. Bijvoorbeeld om nieuwe dingen te leren, vragen te stellen in de klas, voor honden of misschien wel om fouten te maken.

  Doel van de cursus

  Het doel van Fijn Vrienden is om jonge kinderen van 4 tot 7 jaar te leren (effectiever) om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens. Het versterkt de emotionele veerkracht, stimuleert het zelfvertrouwen en bouwt probleemoplossende vaardigheden op. VRIENDEN is geen toverstaf, maar geeft wel veel handvatten zodat jouw kleuter in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen.  

  Opbouw van de training

  Het programma bestaat uit 8 sessies van 45 minuten met leuke en kindvriendelijke oefeningen. Door middel van bewegen, tekenen, zingen en verhalen werken we spelenderwijs aan verschillende thema's:

  • aangaan van sociale contacten;
  • het herkennen van eigen gevoelens en die van anderen;
  • ontspanningsoefeningen leren toepassen en afleidende dingen doen om je goed te voelen;
  • het vervangen van negatieve (rode) gedachten door positieve (groene) gedachten;
  • aan de hand van stappenplannen oefenen met moeilijke situaties (exposure);
  • jezelf belonen voor dapper gedrag.

  Wetenschappelijk onderbouwd 

  Fijn Vrienden is een van oorsprong Australisch programma, gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar de preventie en behandeling van angst. Het voorkomt op effectieve wijze angst en depressie bij kinderen en jeugdigen, zo beoordeelde het Nederlands Jeugdinstituut VRIENDEN tot ‘effectieve interventie'. De training wordt door BOEST in aangepaste vorm gebruikt voor individuele toepassing en nadrukkelijk ingezet als preventiemiddel voor kinderen met lichte klachten van spanning en somberheid. 

  Samenwerking met ouders

  Bij aanvang van de training plannen we een ouderbijeenkomst van 1 uur. Je krijgt hierin uitleg over de inhoud van de training en leert hoe je jouw kind kunt ondersteunen bij het toepassen van de oefeningen. Na afloop van de complete cursus stuur ik altijd een beknopt evaluatieverslag per e-mail. 

  Locatie en kosten

  De cursus vindt plaats op een voor jullie geschikt moment en op een plek waar het kind zich veilig voelt, meestal is dat gewoon thuis. Belangrijk is dat ik rustig en één-op-één met hem of haar aan de slag kan. De eerste intake is altijd kosteloos, voor de cursus zelf betaal je € 337,50 en voor het werkboek € 20. De prijzen zijn inclusief btw en ook inclusief reiskosten, mits je in Haarlem woont. 

  Meer informatie

  Neem voor interesse in deze individuele training contact met mij op. Ik ben bereikbaar via diane@boestkindertrainingen.nl of 06-14598457.


  «   »