Home » Blog

Blog

Veel kinderen hebben moeite met het plannen van huiswerk of schrijven zelfs helemaal niets op. Je kunt je voorstellen dat je dan het overzicht kwijtraakt en in de stress schiet. Herken je dit bij jouw zoon of dochter? Boek een BOEST-minitraining!

Klaar is klaar

Plannen is voor veel scholieren een uitdaging. Ze kijken vaak op het laatste moment in hun agenda, waardoor ze huiswerk te laat maken of noteren zelfs niets. Dit levert veel stress op, niet alleen bij (faal)angstige leerlingen. Een goede planning geeft elk kind overzicht en een opgelucht gevoel. Want, af = af! Zo blijft er tijd over voor leuke dingen en natuurlijk om te chillen.

Hoe leer je nu écht plannen?

In de handige minitraining 'Beter plannen, meer zennen!' leg ik jouw zoon of dochter een praktische methode uit om huiswerk, leertaken en ontspanning in te plannen. Hij of zij leert om zelfstandig structuur aan te brengen en neemt na afloop ook nog een superhandige 1blik-schoolagenda mee naar huis. 

Meer informatie 

Deze individuele minitraining is geschikt voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 75 inclusief btw én agenda. In overleg prikken we een datum en kiezen we rustige plek uit in regio Haarlem. Thuis, op school of in de bibliotheek bijvoorbeeld. Maak snel een afspraak via diane@boestkindertrainingen.nl.

Lees meer »

Op zaterdag 2 september vindt de jaarlijkse populaire cursusmarkt plaats in en om de bibliotheek van Haarlem centrum. BOEST kindertrainingen is erbij!

Speciale actie

Op de cursusmarkt presenteren ruim 60 nieuwe en bekende organisaties hun aanbod voor het komende seizoen. Ontzettend leuk dat BOEST er ook bij is dit jaar! Ervaart jouw zoon of dochter spanning rondom schooltaken of is hij/zij steeds vaker angstig of somber? Op 2 september kun je bij mij terecht voor specifieke vragen, handige tips voor thuis en meer informatie over de cursussen. Laat die dag jouw contactgegevens achter en krijg maar liefst € 20 korting bij het boeken van een kindertraining.

Meer informatie

Ik hoop je te ontmoeten op het buitenplein van Gasthuisstraat 32 tussen 10.00 en 16.00 uur. Mocht je verhinderd zijn, dan ben je natuurlijk elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur van harte welkom op het faalangstspreekuur, ook op deze locatie. Meer weten? Stuur een e-mail naar diane@boestkindertrainingen.nl

Lees meer »

Perfectionisme: wanneer je bij alles wat je doet streeft naar het hoogst haalbare. Het brengt je ver óf bezorgt je een berg stress. Legt jouw kind de lat te hoog voor zichzelf? Lees in mijn nieuwe blog wat je eraan kunt doen.

Het voordeel

Perfectionisten zijn meestal doorzetters die alles op alles zetten om hun doel te bereiken. Zo'n grote wilskracht werkt enorm in je voordeel en kan andere mensen zelfs inspireren. Veel topsporters en grote artiesten behoren bijvoorbeeld tot deze groep harde werkers.

Fouten maken mag

Of is jouw zoon of dochter de perfectionist die niet snel tevreden is met een cijfer, last heeft van stress en daardoor vastloopt? Vaak veroorzaakt de gedachte 'ik mag geen fouten maken' een blokkade. Maar het hoort nu eenmaal bij het leven. Sterker nog, je wordt er slimmer van omdat de hersenen hierdoor nieuwe verbindingen aanmaken. Wanneer kinderen dit beseffen, verandert er onmiddellijk iets. Omdat ik dezelfde valkuil heb, kan ik oprecht zeggen: het helpt als je denkt 'van fouten maken leer ik'.

Meer informatie

Perfectionisme komt regelmatig voor bij faalangstige jongeren, maar kan ook op zichzelf staan. In beide gevallen help ik jouw kind met plezier weer vooruit door een (korte) training op maat. Informeer naar de mogelijkheden via diane@boestkindertrainingen.nl.

Lees meer »

De zomervakantie: een tijd van ontspanning, maar óók een mooie gelegenheid voor jouw kind om wat extra zelfvertrouwen op te doen. Hoe? Je leest het in dit artikel.

Voorkom een dip

Het verschijnsel 'vakantiedip' is een bekend fenomeen waarbij kinderen na de zomer terugval laten zien in niveau of prestaties. Ook al is ontspannen en even niets hoeven het allerbelangrijkste, het kan ook verstandig zijn om juist in deze periode extra aandacht te schenken aan de uitdagingen van een kind.

BOEST jezelf

In de leuke en leerzame zomertraining 'Minder faalangst, meer lef!' leg ik jouw zoon of dochter uit wat faalangst eigenlijk is, hoe een black-out ontstaat én wat je hier zelf aan kunt doen door helpende gedachten te maken. Ook doen we een leuk spel en zorg ik voor een kleine traktatie. Echt een aanrader voor meer zelfvertrouwen en motivatie in het nieuwe schooljaar!

Meer informatie

Deze korte, individuele cursus is geschikt voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar en duurt 2 uur. Er is nog ruimte op vrijdag 4 en 18 augustus. Kosten? € 90 inclusief btw, exclusief eventuele reiskosten. Locatie: in overleg kiezen we een rustige plek uit in regio Haarlem. Thuis, op school of in de bibliotheek bijvoorbeeld. Aanmelden kan via diane@boestkindertrainingen.nl

Lees meer »

Vanaf juni houdt BOEST kindertrainingen elke vrijdagochtend faalangstspreekuur in bibliotheek Haarlem centrum. Zit jij als ouder met vragen of ben je op zoek naar tips? Kom eens vrijblijvend langs!

Faalangstspreekuur

Vanaf 2 juni 2017 vind je BOEST kindertrainingen op vrijdagen tussen 11.00-12.00 uur in de bibliotheek op Gasthuisstraat 32 in Haarlem. Je kunt bij mij terecht voor specifieke vragen over jouw zoon of dochter, handige tips voor thuis en informatie over een individuele faalangstreductietraining. Ben jij 10 jaar of ouder en heb je (te)veel stress bij toetsen of presentaties? Je bent van harte welkom.

Meer informatie

Een persoonlijke afspraak maken kan natuurlijk ook. Stuur mij een e-mail via diane@boestkindertrainingen.nl.

 HaarlemsNieuwsblad01062017.jpg

Bron: Haarlems Nieuwsblad, 1 juni 2017

Lees meer »

In de media:

Haarlems Nieuwsblad, 1 juni 2017
Haarlems Nieuwsblad, 1 juni 2017
De Haarlemmer, 7 juni 2017
De Haarlemmer, 7 juni 2017
Bloemendaals Nieuwsblad, 7 juni 2017
Bloemendaals Nieuwsblad, 7 juni 2017